sobota 25. srpna 2012

Těstoviny Bologne

Suroviny: olivový olej | 1 cibulka | 500 g mletého masa | sůl | pepř | česnek | rajčatový protlak | oregano | bazalka | lahůdková paprika | na podlévání - 2 dl voda, 4 dl mléko | strouhaný sýr

Postup: Na kapce olivového oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme maso, osolíme a opepříme. Podlijeme troškou vody a dále podléváme jenom mlékem. Přimícháme protlak, povaříme a přidáváme česnek, oregano a bazalku. (dle chuti papriku, ale tu často nedávám) Až bude maso měkké, podáváme s těstovinami a posypeme sýrem.

Zdroj: http://www.toprecepty.cz/recept/8445-testoviny-bologne/

Můj tip: Nemusíme se bát koření oregana a bazalky, protože ty dotváří výbornou chuť této omáčky. Také česnek můžeme dát dle chuti, kolik stroužků uznáme za vhodné. Česnek dáváme až ke konci vaření, protože by se vyvařila chuť i ostrost.





Žádné komentáře:

Okomentovat