sobota 25. srpna 2012

Palačinky

Suroviny: 2 vejce | 200 g hladké mouky | špetka soli | 400 ml mléka | půl lžičky prášku do pečiva
 
Postup: Suroviny smícháme a vyšleháme z nich hladké husté těsto. Na palačinky můžeme dát marmeládu, tvaroh nebo ovoce.

Z těchto surovin lze usmažit 12-15 palačinek. Záleží na velikosti naběračky :-)
 
Můj tip:
Nejchutnější palačinky jsou takové, které jsou usmaženy na velmi malém množství oleje. Ráda je smažím na skoro suché pánvi.
 
Jelikož se do palačinkového těsta nedává cukr, jsou dobré i upravené na slano. Zkoušela jsem je namazat česnekovou pomazánkou a vložit do nich papriku s rajčetem.
 
 
Palačinky se mi krásně usmažily. Já se je snažím na pánvi spíše "usušit", protože mastné mi nechutnají.


Palačinky naplněné tvarohem se šlehačkou a konzervovanými broskvemi.



Žádné komentáře:

Okomentovat