Suroviny: 2 vejce | 200 g hladké mouky | špetka soli | 400 ml mléka | půl lžičky prášku do pečiva
Postup: Suroviny smícháme a vyšleháme z nich hladké husté těsto. Na palačinky můžeme dát marmeládu, tvaroh nebo ovoce.
Z těchto surovin lze usmažit 12-15 palačinek. Záleží na velikosti naběračky :-)
Z těchto surovin lze usmažit 12-15 palačinek. Záleží na velikosti naběračky :-)
Můj tip:
Nejchutnější palačinky jsou takové, které jsou usmaženy na velmi malém množství oleje. Ráda je smažím na skoro suché pánvi.
Nejchutnější palačinky jsou takové, které jsou usmaženy na velmi malém množství oleje. Ráda je smažím na skoro suché pánvi.
Jelikož se do palačinkového těsta nedává cukr, jsou dobré i upravené na slano. Zkoušela jsem je namazat česnekovou pomazánkou a vložit do nich papriku s rajčetem.
Palačinky se mi krásně usmažily. Já se je snažím na pánvi spíše "usušit", protože mastné mi nechutnají. |
Palačinky naplněné tvarohem se šlehačkou a konzervovanými broskvemi. |
Žádné komentáře:
Okomentovat