neděle 26. srpna 2012

Mramorová bábovka

Suroviny:
Na světlou část potřebujeme: 30 dkg polohrubé mouky, 25 dkg moučkového cukru, 4 celá vejce, 3/4 skledničky oleje, 3/4 skleničky vlažné vody, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 4 -5 lžic rumu
Na tmavou část přidáme: 2-3 lžíce kakaa, 1 lžíci mléka, 1 lžíci moučk. cukru

Postup:
Vše smícháme a nic nešleháme, jen ručně vymíchat do hladka. Vymažeme a vysypeme formu a větší část těsta do ní nalijeme. Do zbytku těsta přidáme kakao, cukr a trošku mléka, promícháme a nalijeme do formy čímž vznikne mramorování. Těsto musí být tekuté, asi jako jogurtová konzistence, musí se volně vylévat, ale ne úplně řídké. Dáme péct na 3/4 - 1 hod. asi na 180 oC. Vychladlou vyklopíme a pocukrujeme.

Zdroj: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=91864

Protože nemám klasickou bábovkovou formu, použila jsem tuto. Přesto byla upečená buchta výborná :-)
Na podruhé se mi podařila tato kresba :-)
Tady již v klasické bábovkové formě :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat