Postup: Do vařícího mléka dáme máslo, cukr a přepranou rýži, kterou vaříme do měkka. Kaši necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Vychladlou rýži a sníh z bílků přidáme k tomu. Rýžovou kaši dáváme do vymazané mísy a prokládáme ovocem. Pečeme asi hodinu.
Asi 6 porcí.
Zdroj: http://www.az-recepty.cz/ryzovy-nakyp-r229/
Můj tip: Mléko a cukr je vhodné dávat dle vlastního uvážení. Někdy se rýže uvaří hned, někdy později. Já nejradši vařím nákyp z rýže, která se prodává v porcovaných pytlíčkách. Pytlík roztrhnu a rýži vařím samostatně. Také každý z nás má rád jinak sladkou rýži. Já dávám radši méně cukru a sladím až na talíři.
Pokud se rýže nedá do pekáčku, pouze se uvaří v mléce s cukrem a máslem, je z ní výborná rýžová kaše. Ta se dá posypat např. skořicí nebo se může dát do misek, kde se na spodek umístí marmeláda.
Takto se mi nákyp vydařil. |
Naservírovaný nákyp |
Žádné komentáře:
Okomentovat